Het is misschien wel een van de meeste gestelde vraag: “waar haal jij de goocheltrucs”? Na bijna iedere show komt deze vraag wel eens naar voren. Het antwoord hierop vertel ik je graag in deze nieuwe blog.

In Nederland zijn enkele goochelwinkels: Dynamite Magic Shop en Magic shop zijn hiervan twee voorbeelden. Hier kun je alles kopen wat een goochelaar nodig heeft. Doekjes, kaarten, goochelhoeden, touwen, goocheltrucs, illusies en….. alles voor een goochelaar. Wat alleen veel mensen niet door hebben is dat je er met één goocheltruc nog lang niet bent. Hier gaat namelijk een hele voorbereiding aan vooraf.

 

Wat kost een goocheltruc in de winkel

In de bovenvermelde goochelwinkels zijn goocheltrucs te koop. De prijs is variërend van slechts enkele euro’s tot wel een paar honderd of zelfs duizenden euro’s. Dit alles is afhankelijk van de goocheltruc of illusie. Maar door het kopen van een goocheltruc of speelkaarten ben je er nog niet. Sterker nog, dat is het begin van een heel proces. Nadat je een goocheltruc gekocht hebt ga je deze “eigen maken”. Dat betekend dat je deze truc gaat toepassen op je eigen manier. Hierbij vertel je een verhaal, of gebruik je meerdere trucs om het nog spannender te maken. Om tot een leuke act te komen kan dit 1 week tot wel 1 jaar duren voordat de act echt goed is. Maar ook na deze tijd blijf je acts aanpassen naar de actualiteit. Kortom, na het kopen van een goocheltruc ben je nog lang niet klaar…..

goochelwinkel nederland

 

Voorbereidingen van een goocheltruc

Een mooi voorbeeld is mijn recent nieuwe kindershow: “De Toverboom” genaamd. Deze show heb ik in 2019 voor het eerst gedraaid tijdens carnaval. Voorafgaande zat hierin ruim 1 jaar aan voorbereidingen. Het decor, passende trucs, attributen, alles moest passend zijn voor een magische show op een zolder. Nu in november 2020 heb ik deze kindershow als kindergoochelaar al diverse keren mogen verzorgen op recreatieparken. Wel blijf ik dingen aanpassen en vernieuwen om de show naar een nog hoger niveau te tillen.

Hopelijk heb ik weer een vraag kunnen beantwoorden. Heb je alsnog een specifieke vraag, stel me deze dan gerust en mail me. Bedankt voor nu en wellicht tot snel….

Lidl

Ik vind dat je het geweldig hebt gedaan afgelopen woensdag en het voegde ook echt iets toe, al die blije kinderen. Zo leuk om te zien!

Midas winkels - Asten

Midas is erg tevreden. Afspraken maken gaat op een goede en makkelijke manier, staan open voor feedback en proberen al onze wensen te vervullen.

wow, moet je die recensies eens zien!
Bekijk alle referenties »