Regelmatig sta ik als kindergoochelaar met een goochelshow op scholen. Maar wist je dat een goochelshow naast verbluffende goocheltrucs, humor en spanning ook educatief kan zijn? Als professioneel goochelaar haal ik juist nog meer energie uit een show waar leerzame elementen in zitten. Dit kunnen enkele kleine en simpele dingen zijn tot een compleet uitgewerkte goochelshow op maat passend bij de les.

Goochelshow passend bij de les

Ja, je leest het helemaal goed! Een goochelshow kun je gemakkelijk passend maken bij de actuele lesstof. Zo schrijf ik bijna jaarlijks een goochelshow passend bij de Kinderboekenweek of in een thema. Een veel voorkomend thema is circus en reizen. Zo leren kinderen van de onderbouw de verschillende onderdelen van het circus die ze later live in een show zien. Steker nog, ze kunnen zelf onderdeel zijn van die goochelshow! Ook bij een kindershow met als thema reizen zijn veel leuke mogelijkheden. Zowel voor de boven- als onderbouw kun je spelenderwijs kinderen stukjes van de wereld laten zien. Op deze manier kan een goochelshow op school dus educatief zijn. Leren met een vleugje magie 🙂

Vrolijke goochelaar huren voor op school

Vanaf het moment dat de gordijnen open gaan zullen de kinderen aandachtelijk zitten te kijken. Zeker wanneer ze in de gaten krijgen dat ze zelf in de grote hoofdrol komen te staan. Want zeg nu zelf: “mee doen is toch veel leuker dan kijken…??”. Precies, en dat is al jaren mijn motto! Kinderen worden dan ook actief betrokken, maar ook de leraren zullen niet vergeten worden. Want welke leraar heeft er stiekem toch wel magie in zijn handen zitten?

Als goochelaar treed ik op door heel Nederland, zelfs in België ben ik regelmatig welkom op uiteenlopende activiteiten. Zo was ik als goochelaar in Amsterdam te vinden bij ABBS Elzenhagen. Op deze basisschool verzorgde ik een goochelshow voor de kleuters met mijn alter ego Pio Piloot. Alles stond hierbij in het thema van reizen en de wereld verkennen. Deze show pakte zo goed uit dat er na afloop zelfs een bedank kaartje in de brievenbus zat.

Ook een goochelaar op school huren? Mail me gerust en laat vooral jouw wensen horen. Zo kan ik mijn goochelshow aanpassen aan de lesstof of speciale wensen die er vanuit school zijn. Kortom, ik pas mijn goocheltrucs en show graag persoonlijk aan. Mijn motto is dan ook al vele jaren: “jij de wens, ik de uitdaging”.

Lidl

Ik vind dat je het geweldig hebt gedaan afgelopen woensdag en het voegde ook echt iets toe, al die blije kinderen. Zo leuk om te zien!

Midas winkels - Asten

Midas is erg tevreden. Afspraken maken gaat op een goede en makkelijke manier, staan open voor feedback en proberen al onze wensen te vervullen.

wow, moet je die recensies eens zien!
Bekijk alle referenties »